Om Rese & IT Compagniet

Rese & IT Compagniet är ett konsultföretag i resebranschen med inriktning i första hand på online försäljning av resor. Företaget startades 1995 och drivs av mig, Janne Nordlander.

Rese & IT jobbar framförallt med ezyTravel/Webwerkstaden där jag är VD, ett IT-företag som levererar online lösningar till reseindustrin, bl a lågprisflygbolag, resebyråer, researrangörer, kryssningsrederier mm. i Skandinavien och runt om i världen. Läs gärna mer på www.ezy.se.

Rese & IT är även delägare i Resepan, Sveriges nya resecommunity, som lanserats som en betaversion i augusti 2010 - www.resepan.se

Jag har min bakgrund i reseindustrin. Började som reseledare för Snöresor 1979. Efter färdiga studier (internationell ekonomi) och olika jobb, bl a på Ericsson, fick jag jobb som ansvarig för STS Alpresor. Gick därefter vidare till Lion Alpin och som VD på Lion Tours AB som i mitten av 80-talet var stora på bussresor till Alperna och kontinenten.

1990 tog jag över ansvaret för Lion Ferrys marknadsavdelningar och ombordservice. Lion Ferry var en del av Stena Line med färjetrafik mellan Varberg-Grenå, Halmstad-Grenå och Karlskrona-Gdynia, och i huvudsak 4 marknader. I uppdraget ingick även en aktiv roll i att driva gemensam utveckling av bokningsystem mm för Stena Line koncernens färjerederier

1995 blev jag ägare till Lion Alpin och Lion Beach. Under slutet av 90-talet var Lon Alpin en av de största arrangörerna till Alperna med 15.000 skidresenärer till 15 resmål, charterflyg, buss och bil.

1996 startades Webwerkstaden, sedermera ezy, där jag som största kund snart blev delägare. ezy utvecklades snabbt till specialist på resor, webb och online system och 2000 såldes Lion Alpin, sedan dess har fokus varit på ezy.

På senare tid har nya verksamheter börjat ta form där vi är delägare i bl a online resebyrån myTrip och resecommunity Reseapan.

Under åren har jag även verkat som konsult i första hand till ezy's kunder när det gäller t ex strategier för it och online utveckling.